KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_luftvatten/>

 luftvattenvärmepumpar i småland

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Luft-vattenvärmepumpar i eksjö & mjölby

För den som har vattenburen värme eller som planerar att bygga nytt och bor i de södra delarna av Sverige är en luftvattenvärmepump ett attraktivt alternativ. Installationen är enklare och därmed även billigare jämfört med en jord- eller bergvärmepump. Den är dessutom en energisnål och effektiv värmekälla både för uppvärmning och varmvatten. Med hjälp av solenergin värmer pumpen upp vattnet innan det sprids ut i husets värmeledningar och kranar.

Kostnaderna för att värma upp ditt hus kan halveras
Jämfört med många uppvärmningsalternativ är driftskostnaden ofta betydligt mycket lägre med en luftvattenvärmepump. I vissa fall är driftkostnaden så mycket som 50%. Även om bergvärme är billigare i drift är kan det ta många fler års användande innan den initialt högre kostnaden det är att installera bergvärme har betalat tillbaka sig jämfört med luftvattenvärme.

Varför ska man installera en luftvattenvärmepump?
En luftvattenvärmepump har flera argument för sig, vilka det är beror lite på hur och var du bor. Bor du i de södra delarna av Sverige kan en luftvattenvärmepump fungera som enda värmekällan för både för att värma upp inomhus och varmvattnet. Bor du lite längre norrut kan den behövas kompletteras med el-patron eller annat så man klarar de kallaste vinterdagarna. För hus som redan har ett vattenburet värmesystem är en luftvattenvärmepump det billigaste och smidigaste alternativet. Tack vare att den drar ur den solenergi som lagras i luften även kalla dagar kan man sänka sin värmekostnad avsevärt jämfört med många andra värmesystem.

KONTAKTFORMULÄR

Några av luftvattenvärmepumpens fördelar

  • Snabb återbetalning på investeringen.
  • Klimatsmart då den nyttjar solenergin som lagras i luften.
  • Minimal påverkan på fastigheten, inget borrande eller grävande på tomten.
  • Den enda värmekällan som behövs då täcker både uppvärmning och varmvatten.
  • Kan även värma upp poolen.

Så här fungerar en luftvattenvärmepump
Pumpen tar till vara på den solenergi som lagrats i utomhusluften och komprimerar den genom att utsätta luften för under- och övertryck i en viss ordning. Den värme som då uppstår används för att värma upp det vatten som cirkulerar i värmesystemet inomhus, precis på samma sätt som en berg- eller frånluftsvärmepump gör. Tack vare den tekniken finns det inga krav på husets egen ventilation och borrmöjligheterna på tomten för att få en energisnål uppvärmning av huset och vattnet.

Luft/luftvärmepump och luft/vattenvärmepump, var är det för skillnad?
En luft/luftvärmepump tar energi i utomhusluften och värmer upp ett element i inomhusdelen, i den enheten sitter en fläkt som sprider ut den värmen i huset via luften. En luft/vattenvärmepump fungerar på samma sätt i den första delen av processen. Men istället för att värma upp inomhusluften via en fläkt värmer man vattnet i husets vattenburna system. En luft/luft värmepump klarar inte av att förse dig med varmvatten, något som en luft/vatten värmepump gör.

Dra nytta av den ständiga energikällan solen
På ett eller annat vis drar alla värmepumpar nytta av den energi som solen laddar vår moder jord med. Även om det är minusgrader ute kan en värmepump ta ut värme ur luften och omvandla den till ett varmt och behagligt inomhusklimat. Tack vare att en värmepump behöver en minimal mängd el för att omvandla solenergin till värme inomhus investerar allt fler hushåll i en värmepump av ett eller annat slag beroende på vilka förutsättningar som finns. De värmepumpar som vi erbjuder är så driftsäkra att tillverkarna dessutom lämnar generösa garantier så du kan känna dig trygg med att få en bekymmersfri och ekonomisk uppvärmning.

När ska man välja en luftvattenvärmepump istället för en bergvärmepump?
Det finns flera anledningar till att en luftvattenvärmepump är ett bra alternativ. Investeringskostnaden är inte lika hög som för bergvärme de flesta kan lösa finansiering av en luft-vattenvärmepump. I vissa fall får man inte de tillstånd som krävs från kommunen för att installera bergvärme, det kan också var svårt och otillgängligt att borra på grund tomtens läge och anslutande vägar. Bor man in den södra delen av Sverige, ungefär upp till Vätterns norra del är driftskostnaden inte mycket högre än för en bergvärmepump. Temperaturen sjunker sällan så lågt att el-kostnaden blir stor för att få ut tillräckligt med värme för att värma upp inomhus.

 

"ett starkt alternativ till bergvärme för dig som bor i södra Sverige"

ENWELL SMÅLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 0140-38 61 30

Luftvattenvärmepumpen passar sig särskilt bra i ett lite mindre hus

För den som bor i ett mindre hus eller om det är ett garage eller liknande som ska värmas upp är en luftvatten värmepump ett bra val. Bor man dessutom i de södra delarna av Sverige är en luft-vattenvärmepump ett ypperligt val. Om det inte riktigt finns medel att investera i en betydligt dyrare bergvärmepump och har ett vattenburet värmesystem är en luftvattenvärmepump oslagbart det bästa valet.

Det är lätt att skaffa en luftvattenvärmepump

Om du har bestämt för att skaffa en luftvattenvärmepump börjar du med att kontakta oss för att boka in ett besök hemma hos dig. Under det besöker tittar vi närmare på förutsättningarna och räknar på hur mycket installation och inköp kommer att kosta och hur mycket du kommer att spara varje månad med din nya investering.

En ny luftvattenvärmepump har många fördelar jämfört med en som är äldre

När man skaffar en luftvattenvärmepump kan man räkna med att den kommer att värma upp huset över 10år. Man bör trots den långa livslängden se över sin anläggning som börjar få några år på nacken. Ny teknik gör nämligen den nya generationens pumpar så mycket effektivare och driftssäkra att det kan löna sig att byta ut pumpen i förtid.

Enkelt liv med luftvattenvärmepumpar

Livet med en värmepump som värmekälla är ett enkelt liv. Det enda du behöver tänka på är att boka in en service varje år. Servicen ska utföras av en utbildad serviceman för att säkerställa effektiviteten, funktionen och för att förlänga livslängden för att göra en så bra kostnadsbesparing som möjligt. Vi har personal som har rätt utbildning för att utföra servicen åt dig, och vi kan hålla reda på när det är dags att komma och utföra den. I övrigt behöver du bara reglera temperaturen så att inomhusklimatet blir behagligt för dig.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

smaland småland luftvatten
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.