KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_bergvarme_2/>

 BERGVÄRME installationer i småland

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

BERGVÄRME i småland

Bakom bergvärme ligger en ganska enkel och naturlig källa använd på ett avancerat sätt. I berget lagras solenergi, ofta benämnd som geoenergi, den kommer man åt genom att borra ett djupt hål. I borrhålet sänks en slang fylld med kölbärarvätska bestående av vatten och bioetanol. Det är här värmepumpen hämtar gratis energi. Köldbärarvätskan cirkulerar mellan berggrunden och värmepumpen där den via en förångning- och kondenseringsprocess sedan distribuerar energin till husets värme och varmvattensystem. Storlek och energiprestanda på huset avgör hur djupt hålet ska vara.

Bergvärme gör dig mer miljövänlig och ger dig en minskad elförbrukning
När man byter till bergvärme kan elförbrukningen minska med upp till 80%, vilket gör att uppvärmningen blir bättre för både miljö och ekonomi. Istället för el nyttjas den outsinliga värmen som lagrats i berget för att värma huset. På så sätt kan du glädja både miljön och plånboken.

Spara pengar även de kallaste vinterdagarna med en bergvärmepump
Bergvärmepumpen levererar värme till samma låga kostnad sommar som vinter, även på den kallaste vinterdagen. Temperaturen i borrhålet är i princip densamma över hela året tack vare den lagrade solenergin. Det gör att en bergvärmepump visar sin överlägsenhet när det är som kallast ute. Värmepumpens verkningsgrad är den samma oavsett utomhustemperaturen, vilket inte är fallet med andra värmepumpar som hämtar värmen ur luften.

Enkelt underhåll av bergvärmepumpen
Livet med bergvärmepump är enkelt och komfortabelt, det enda du behöver göra själv är att reglera temperaturen till önskad inomhustemperatur. Service av värmepumpen utförs av våra certifierade servicetekniker enligt tillverkarens seviceprogram. Tecknar du ett serviceavtal med oss fortsätter vi att sköta det löpande även efter att garantitiden har gått ut. Allt för att förlänga livstiden på din värmepump och för din bekvämlighet.

KONTAKTFORMULÄR

Några av bergvärmepumpens fördelar:

  • Bekvämt ägande, kräver inget underhåll.
  • Miljövänligt, nyttjar lagrad solenergi i naturen.
  • Komfort, behagligt inomhusklimat. Lång livslängd och driftsäker.
  • Klarar både uppvärmning och varmvattenvatten även när det är riktigt kallt ute.
  • Höjer värdet på din fastighet.

För många husägare är bergvärme det ideala valet
Oavsett om du bygger nytt eller om du vill uppdatera värmekällan är bergvärme ett bra val för de flesta hushållen, dessutom är det en smart investering. För den som bygger nytt är bergvärme den absolut bästa delen av investeringen då det kommer att hålla huset varmt under många år och inte kräva någon underhållning. För hushållet som har annan uppvärmning som fjärrvärme eller pellets idag är det också oftast en bra investering att uppgradera systemet till bergvärme. I de allra flesta fallen är bergvärme det absolut mest ekonomiska och enklaste uppvärmningssystemet som man kan ha då kostnaden kan bli så låg som 1/5 jämfört med andra värmesystem. Den låga värmekostnaden tillsammans med en livstid på 20-30år och möjligheten att återanvända borrhålet vid byte av pump gör att investeringskostnaden snart har återbetalat sig och sedan ger överskott i många år. Detta uppskattas vid värdering av huset vid en eventuell försäljning och värdet stiger. Sammanfattningsvis kan man säga att det är en smart investering både ekonomiskt, miljömässigt och gör huset mer åtråvärt vid en försäljning utöver det faktum att det ger dig en bekymmersfri och behaglig uppvärmning även i kallaste vintern i många år framåt.

Enkelt att bli med bergvärme
Innan du bestämmer dig kommer vi hem till dig för se om förutsättningarna är de rätta för att dig att bli med en bergvärmepump. Alla hus är olika, därför behöver vi se vilken typ av värmepump som är den bästa för ditt hus. Vi vill att värmesystemet som installeras i ditt hus kommer fungera i många år framöver, därför vill vi hitta den bästa lösningen för dina förutsättningar. Innan besöket är klart kommer du att få ett kostnadsförslag på den värme som passar dig bäst. När du har godkänt vårt kostnadsförslag bokar vi in en dag för att borra hålet i din trädgård, det tar oftast en dag och blir mellan 100 och 220m djupt. Ju större energibehov huset har desto djupare hål. Innan installationen är klar för att värma upp ditt hus behöver installatörerna en eller två dagar för att montera värmepumpen. Efter ca 6 månader kontaktar vi dig för att följa upp att allt fungerar som det ska och att du är nöjd med din anläggning.

Är det en bra investering att kosta på sig bergvärme?
I de fall som det är vattenburen- eller centralvärme redan är det driftmässigt sett absolut störst kostnadsbesparing att installera bergvärme för att värma upp sitt hus. Det spelar ingen roll om man jämför med fjärrvärme, ved, pellets och till och med andra typer av värmepumpar. Investeringskostnaden är helt klart störst av alla värmekällor men det betalar snabbt av sig i form av minskad kostnad för uppvärmningsdriften. Det gör att på längre sikt är det en investering väl värd pengarna, genomsnittskostnaden för driften är i genomsnitt endast en femtedel jämfört med många andra alternativ.

Smart att byta ut en äldre bergvärmepump
Även om en bergvärmepump har en lång livslängd på 20år eller me

"Investera i en smart framtid med bergvärme – för komfort, ekonomi och energibesparing"

ENWELL SMÅLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 0140-38 61 30

Liten påverkan för borrhålet

Hålet som ska borras i trädgården för bergvärmen är ca 15cm i diameter och kommer att kunna döljas av tillexempel gräsmatta eller grusgång. När borrningen och installationen är klar påverkar hålet inte tomten alls. Du behöver inte heller någon stor tomt då hålet är så litet.

Lång livstid för bergvärmen

Garantitiden på både bergvärmepumpen och kompressorn som installeras har generösa garantitider. Hålet som borras utanför huset har en obegränsad livstid och kan fortsätta att användas även vid byte av värmepumpen.

ta kontakt med oss idag

Oavsett om du vill boka ett hembesök inför installation av bergvärme eller om du har frågor är du alltid välkommen att kontakta oss. Alla arbeten som vi utför omfattas av vår ansvarsförsäkring och vår personal är certifierad och välutbildad på det arbete som de ska utföra. 

Kundcase

Ta del av berättelser från några av våra kunder. Våra kunders upplevelse är vårt viktigaste uppdrag. 


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

smaland småland bergvärme
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.