KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_laddbox/>

 LADDBOXar billaddare

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

LADDBOXAR, billaddare i småland

En elbil eller laddhybrid laddas nästan alltid hemma. Vid normalt pendlande behöver elbilen bara laddas några få gånger i veckan, elhybriden oftare. Det kan vara lockande att använda laddkabeln med kontrollbox som följer med bilen vid köp men den är endast avsedd för tillfällig laddning, att användas i nödfall, ungefär som det reservhjul som också följer med bilen. Elsäkerhetsverket avråder för att ladda såväl elbil som laddhybrid i ett vanligt vägguttag. Dessa uttag är inte avsedda att tåla en sådan hög belastning (16A), under så lång tid som det tar att ladda en elbil eller laddhybrid. Vid laddning av elbilar och laddhybrider ska en fast installerad laddbox användas. Det ger en säker och effektiv laddning för bilen, och skyddar också husets elanläggning för överbelastning och i värsta fall brand. Boxarna har då en egen säkringsgrupp, egen personskyddsbrytare och oftast en lastbalanserare. Lastbalanseraren säkerställer att huset och billaddningen inte tar för mycket ström samtidigt och riskerar att husets huvudsäkringar överbelastas.

Erbjudande
Vi har valt att samarbeta med de ledande tillverkarna av kvalitativa laddboxar. Boxar som vi vet klarar våra tuffa kvalitets- och funktionskrav. För att du som kund ska kunna använda boxens fulla kraft och få en enkel hantering har vi vårt standarderbjudande. Fast laddkabel, lastbalanserare, DC-skydd, kabelhållare och installation och igångsättning. Vi har i dagsläget tre olika fabrikat, Garo, ChargeAmps och Wallbox i detta standardutförande. Alla till samma pris. Du väljer den som passar dig bäst. Vi kan också erbjuda Easee laddbox, som i standardutförande är utan fast laddkabel, dynamisk lastbalansering och kabelhållare, men detta kan då köpas till. Men en box är inte komplett utan installation. I vårt erbjudande ingår alltid komplett, säker och driftklar box, uppkoppling och igångsättning.

KONTAKTFORMULÄR

”Kvalitativa laddboxar
komplett installerade av
Enwells erfarna elektriker
– För din trygghet”

ENWELL

Detta ingår i standardinstallation:
• Installation av laddbox på vägg
• Håltagning av 1 st. vägg, gips, trä, tegel eller lättbetong
• Installation av elmätare, för lastbalanserare, i elcentral
• Installation av personskyddsbrytare typ a, 16A, i elcentral
• Kabellängd upp till 5 meter inkl. vit kabelkanal/kabelskydd
• Driftsättaning av standard wifi-uppkoppling. Förutsätter LAN alternativt wifi-nätverk med täckning (installation av nätverkskabel eller ev router ingår inte)
• Inkoppling av laddbox
• Kontroll och idrifttagning av laddbox
• Städning efter installation

Detta ingår ej:
• Gräv, schakt och återställning ingår ej
• Uppsäkring av elcentral eller utbyggnad/flytt av elcentral ingår ej
• Håltagning genom betongvägg ingår ej
• Hjälpmedel som exempelvis lift och ställning ingår ej
• Arbetet utförs vid ett tillfälle, på ordinarie arbetstid 07.00–16.00

Köp laddbox hos oss!

ENWELL SMÅLAND
RING OSS GÄRNA PÅ 0140-38 61 30

Elsäkerhetsverkets tips och råd

På Elsäkerhetsverket hittar du bland annat information om vad du bör tänka på när du ska ladda din elbil hemma och vilka regler och krav som gäller för nyinstallation av laddpunkter.

LF Laddning av Elbil och laddhybrider

Allt fler elbilar och laddhybrider rullar på vägarna och eltankas i våra hem. Men hänger säkerhetstänket med i svängarna? På Länsförsäkringar har de samlat kloka tips på hur du minskar riskerna och istället kan njuta fullt ut av fördelarna med din elbil.

Viktig information

Elsäkerhetsverket avråder av säkerhetsskäl att man regelbundet laddar sin bil i ett vanligt uttag. För att laddningen av elbilen ska ske på ett säkert sätt behöver man använda sig av en laddbox men ett typ2-uttag. Dessa är gjorda för att klara av en hög belastning under en lång tid vilket ett vanligt el- eller motorvärmaruttag inte är anpassad för.

FILM LADDBOX

Vi hjälper dig med val av modell om du är osäker.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

smaland småland laddboxar
Vad behöver du hjälp med?


Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.